Wandafwerking

Een wandafwerking is de meest voorkomende vorm van stucwerk. Dit kan Gert Rozendaal Stukadoorsbedrijf voor u op verschillende manieren doen.

Glad pleisterwerk (sausklaar)

Glad pleisterwerk is naast sierpleister de meest gebruikte afwerkingsmethode. Waar sierpleister eigenlijk al af is zal glad pleisterwerk altijd nog een keer gesaust moeten worden. Glad pleisterwerk geeft een zeer sjieke uitstraling en vooral met lijsten of een gestucte plint geeft het een moderne of klassieke look aan uw huis. Op uitwendige hoeken gebruiken wij aluminium hoekbeschermers voor een strakke sterke hoek. Glad pleisterwerk kan in alle kleuren worden gesaust of behangen. Voor een aanvaardbare prijs kunt u zeer comfortabel wonen.

Behangklaar pleisterwerk

Uw wand is na afloop geschikt om te behangen of om er bijv. sierpleister op aan te brengen. Behangklaar wil zeggen dat de muur klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren of dat de muur klaar is om er een sierpleister op aan te brengen. Een muur die behangklaar is, is vaak onvoldoende vlak om daar nog overheen te kunnen schilderen. Een muur die sausklaar is, kan daarentegen wel geschilderd worden.

Raapwerk

De raaplaag is de basislaag over het metselwerk heen. Het is het vlak en strak maken van ruwe wanden. Daarvoor zijn twee methodes: traditionele manier (cementgebonden) of de moderne manier (gipsmortel). De laag varieert in dikte zodat oneffenheden in het metselwerk weg zijn. Voor het goed vlak maken rijen we de wanden met een aluminium profiel: zowel horizontaal als verticaal. Daarmee zorgen we er niet alleen voor dat ruwe muren vlak worden maar ook loodrecht. De zo verkregen ondergrond is ideaal om te af te werken. Raapwerk kent verschillende afwerkniveaus: – Tegelklaar – Behangklaar – Sausklaar

Schuurwerk wand

Een bewerking die afgewerkt wordt als een zanderige oppervlakte of als draaien met een schaduwwerking. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en dus niet meer gesausd hoeft te worden.

Zandcement

Deze afwerklaag wordt veelal gebruikt in stallen, schuren of op buitenmuren. 
Deze afwerking is keihard en kan goed tegen vocht en is reinigbaar met een hoge drukspuit.

Plafondafwerking

Bij het gladpleisteren van het plafond wordt er een gipslaag op het plafond aangebracht, wat met een spaan wordt afgewerkt waardoor er een glad geheel ontstaat. Let wel op dat gladpleisterwerk plafonds altijd afgewerkt dienen te worden met een latex of muurverf om een mooi egaal geheel te krijgen.

Glad pleisterwerk plafond

Bij het gladpleisteren van het plafond wordt er een gipslaag op het plafond aangebracht, wat met een spaan wordt afgewerkt waardoor er een glad geheel ontstaat. Let wel op dat gladpleisterwerk plafonds altijd afgewerkt dienen te worden met een latex of muurverf om een mooi egaal geheel te krijgen.

Schuurwerk plafond

Schuurplafonds worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk, die wordt aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton. Het “schuur”-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurplafond er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen.

Spackspuitwerk plafond

Spack (spuitpleister) is het machinaal aanbrengen van eindafwerking op wanden en plafonds. Middels een spackmachine wordt spuitpleister aangebracht in structuur en eventueel elke gewenste kleur. Spack is zeer geschikt voor het repareren (in combinatie met stukadoorgips), egaliseren en afwerken van wanden en plafonds in woning en utiliteitsbouw. Spack is direct toe te passen op alle vlakke en gladde minerale ondergronden zoals beton, cellenbeton, kalkzandsteen, gipsblokken, gips gebonden mortels, gipsgebonden platen, gips kartonplaten, cementgebonden mortel en cement gebonden platen. Het uiteindelijke resultaat van spackwerk valt en staat met de aandacht die besteed wordt aan het vooraf afplakken.

Lijstwerk

Sierlijsten zijn weer in! Tot sierlijsten behoren plafondlijsten, wandlijsten, plinten en rozetten. Tot halfweg de 20ste eeuw werd elk interieur opgefleurd met sierlijsten die toen van pleisterwerk of hout waren gemaakt. Na de oorlog werden ze eerder zeldzaam. Tegenwoordig zijn er nieuwe materialen ontwikkeld en is de vormgeving gemoderniseerd. Zo verlenen deze decoratieve elementen opnieuw meer charme aan de hedendaagse interieurs.

HEBT U VRAGEN? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP!

INFORMATIE

Gert Rozendaal Stukadoorsbedrijf is een trouwe leverancier van kwalitatief Stucwerk. Meer dan 30 jaar kennis en kunde haalt u in huis!

Stel een vraag

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

ADRESGEGEVENS

Copyright 2019 All Rights Reserved  |  Met passie gefilmd & ontwikkeld door WFM | Creatief Partner in Beleving & Emotie  | Deze SMART site is gemaakt met SMART Websites